Hoe kunnen jongeren voordeel halen uit het programma?

Jongeren kunnen voordeel halen uit het programma omdat ze worden geïntroduceerd in het proces van ondernemerschap. We doen dit door hun creativiteit te prikkelen en hen te doen nadenken over oplossingen voor specifieke uitdagingen die we hen geven en daarna simuleren we de opstart van een nieuw bedrijf door feedback vanuit de markt en door de straat op te gaan, social media te gebruiken op een intelligente manier of een fablab te bezoeken waar ze hun ontworpen oplossingen gaan uitwerken.

Uiteraard garanderen we geen succes. In de echte wereld slaagt slechts 7% van zij die een innovatief idee hebben erin om ook effectief een succesvolle startup te ontwikkelen. We kunnen dus hier hetzelfde percentage verwachten wanneer we zaken met kinderen gaan simuleren. Ze zullen misschien mislukken en niet succesvol zijn op het einde van de rit, maar het zij zo. Het is beter om te wennen aan mislukken en te leren uit je ervaringen en door te zetten.

Wat zijn de verschillende formules die worden aangeboden door FlopAcademy?

We hebben onze programma’s op verschillende manieren ontwikkeld. We hebben het basisprogramma, het FlopCamp: een 5-daagse intensieve cursus van 9.30 tot 16.30, waar de kinderen de opzet van hun startup simuleren.

We hebben ook de FlopClass, die het hele programma opsplitst in 10 halve dagen in een periode van 10 weken.

Tenslotte hebben we Flop&Go, een meer persoonlijke en gecoachte ervaring voor individuele teams die enige vorm van support willen. Het is belangrijk om te vermelden dat dit programma in samenwerking met een raad van adivseurs, bestaande uit jongeren van 12 tot 16 jaar, wordt opgesteld. Zij hebben hun inbreng in de manier het programma totstandkomt om beter te beantwoorden aan hun behoeften.

Zijn er plannen uit te breiden met nieuwe campussen buiten Brussel?

Wel, we zijn net gestart in Brussel en hopen om een FlopAcademy op te zetten die goed functioneert en een grote impact heeft in deze regio. We plannen uiteraard de groei van FlopAcademy in andere steden, te beginnen met partnerships met cruciale spelers die we nu stelselmatig aanknopen.

Wat zijn de voorwaarden om deel te nemen aan FlopAcademy?

Er zijn geen specifieke voorwaarden om een cursus te volgen en een FlopCamp. We richten ons tot kinderen van 12-16 jaar. De enige echte voorwaarde is om je creativiteit mee te brengen!

Wat is uw advies voor jonge ondernemers?

Mijn advies naar jonge ondernemers: wees niet bang om te mislukken en je schitterende ideeën uit te voeren!

Ondernemerschap en een ondernemende mentaliteit verwerven is iets dat moet ondersteund worden bij kinderen vanaf een heel vroeg stadium.

Giordano Dichter

Oprichter FlopAcademy, FlopAcademy

Please follow and like us: